Home » , , » Κατάληψη επ αόριστον των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ από τους μαθητές

Κατάληψη επ αόριστον των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ από τους μαθητές



Το υπουργείο παιδείας με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί για τα λύκεια ουσιαστικά καταργεί τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, θεωρώντας τα μαθήματα των σχολών απλά σεμινάρια. Οι μαθητές των σχολών της Κοζάνης προχώρησαν σε καταλήψεις επ’ αόριστον από τη Δευτέρα 5/3/2012. Με την ανεργία στο 25,4% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία -με τα ποσοστά της στη νεολαίας στα ύψη- στην περιοχή μας, τη μαύρη, ελαστική, εκ περιτροπής, απλήρωτη εργασία να είναι το εργασιακό καθεστώς για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, οι προοπτικές των νέων για μια σταθερή θέση εργασίας γίνεται άπιαστο όνειρο.

Οι μαθητές παράλληλα αντιδρούν στη μείωση της αμοιβής για την περίοδο της πρακτικής άσκησης και διεκδικούν την αύξηση των θέσεων στη ΔΕΗ, από τους «σωτήρες της χώρας». Ένα ακόμα τολμηρό βήμα για τη σωτηρία μας που θα ‘λεγε και ο πάσχων Πάσχος του οικολόγου Αλαφούζου: «Η χώρα πρέπει να σωθεί. Και θα σωθεί». Ένα ακόμα βήμα από το αδίσταχτο μαύρο αστικό μπλοκ εξουσίας για τη «σωτηρία της χώρας» εξοντώνοντας τους νέους εργαζόμενους, το μέλλον της εργασίας.

Σ’ αυτή την άγρια καταστροφική λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα, και στερεί ακόμα και την ελπίδα στη νεολαία μας, είναι καιρός να δώσουμε τη δική μας απάντηση: Αγώνας, ρήξη, ανατροπή. Το μαύρο αστικό μπλοκ εξουσίας δεν θα φύγει μόνο του αν δεν το διώξουμε εμείς.
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | mas template
Copyright © 2011. ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger