Home » , , » ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ


Κοζάνη 8/3/2012

Η ανοιχτή Συνέλευση της Εργατικής Λαϊκής Συσπείρωσης Κοζάνης χαιρετίζει με σεβασμό και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στον ηρωικό δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκφοβισμού και την προσαγωγή του προέδρου Γ. Σιφωνιού. Εδώ και 130 ημέρες οι χαλυβουργοί δίνουν έναν σκληρό απεργιακό αγώνα ενάντια στην επιστροφή στα χρόνια του Ντίκενς, στις απολύσεις, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στο πετσόκομμα των μισθών, στην κατάργηση του βασικού μισθού και της συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ο εφιάλτης της ανεργίας, της μαύρης εργασίας, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και αυτοί που οι εργοδότες τους δίνουν χαρτζιλίκι έναντι αντί του μισθού στον ιδιωτικό τομέα, οι κλειστές επιχειρήσεις που πληθαίνουν, είναι μια καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν στο πετσί τους καθημερινά οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας.

Μόνο οι αγώνες που υπηρετούν τα συνολικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, όπως ο μακρόχρονος ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών μπορούν να νικήσουν και να δώσουν ώθηση στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους αγώνες της εργατικής τάξης.

Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης και μια βαριά ήττα για το μαύρο αστικό μπλοκ εξουσίας.

Νίκη στον σκληρό ηρωικό απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΟΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | mas template
Copyright © 2011. ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger